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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Cerrados; Embrapa Florestas; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Roraima; Embrapa Semiárido; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
28/07/1993 |
Data da última atualização: |
08/06/2017 |
Autoria: |
KATO, O. R.; BELFORT, A. J. L.; KATO, M. do S. A. |
Afiliação: |
OSVALDO RYOHEI KATO, CPATU; ARIOLANDO JORGE LIMA BELFORT, SAGRI-PA A DISPOSIÇÃO DO CPATU; MARIA DO SOCORRO ANDRADE KATO, CPATU. |
Título: |
Técnicas de produção de mudas de urucuzeiro. |
Ano de publicação: |
1992 |
Fonte/Imprenta: |
Belém, PA: EMBRAPA-CPATU, 1992. |
Páginas: |
14 p. |
Série: |
(EMBRAPA-CPATU. Circular técnica, 66). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O objetivo deste trabalho foi avaliar os efeitos da radiação solar incidente e da forma de semeadura na produção de mudas de urucuzeiro. |
Palavras-Chave: |
Achiote; Annatto; Belem; Bixa orellan; Brasil; Cuttings; Direto; Dry matter; Pará; Production; Seedbag; Seeding; Seedling; Urucu. |
Thesagro: |
Bixa Orellana; Matéria Seca; Muda; Plantio; Plantio Direto; Produção; Radiação; Radiação Solar; Semeadura; Sementeira. |
Thesaurus Nal: |
Amazonia; solar radiation. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/34091/1/CPATU-CirTec66.pdf
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Marc: |
LEADER 01239nam a2200469 a 4500 001 1381209 005 2017-06-08 008 1992 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aKATO, O. R. 245 $aTécnicas de produção de mudas de urucuzeiro. 260 $aBelém, PA: EMBRAPA-CPATU$c1992 300 $a14 p. 490 $a(EMBRAPA-CPATU. Circular técnica, 66). 520 $aO objetivo deste trabalho foi avaliar os efeitos da radiação solar incidente e da forma de semeadura na produção de mudas de urucuzeiro. 650 $aAmazonia 650 $asolar radiation 650 $aBixa Orellana 650 $aMatéria Seca 650 $aMuda 650 $aPlantio 650 $aPlantio Direto 650 $aProdução 650 $aRadiação 650 $aRadiação Solar 650 $aSemeadura 650 $aSementeira 653 $aAchiote 653 $aAnnatto 653 $aBelem 653 $aBixa orellan 653 $aBrasil 653 $aCuttings 653 $aDireto 653 $aDry matter 653 $aPará 653 $aProduction 653 $aSeedbag 653 $aSeeding 653 $aSeedling 653 $aUrucu 700 1 $aBELFORT, A. J. L. 700 1 $aKATO, M. do S. A.
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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Biblioteca |
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Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Hortaliças. Para informações adicionais entre em contato com cnph.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
16/04/1996 |
Data da última atualização: |
05/02/2024 |
Autoria: |
BOITEUX, L. S.; GIORDANO, L. de B.; FURUMOTO, O.; ARAGAO, F. A. S. de. |
Afiliação: |
LEONARDO SILVA BOITEUX, CNPH; LEONARDO DE BRITTO GIORDANO, CNPH; FERNANDO ANTONIO SOUZA ARAGÃO, CNPH. |
Título: |
Estimating the pleiotropic effect of the jointless-2 gene on the processing and agronomic traits of tomato by using near-isogenic lines. |
Ano de publicação: |
1995 |
Fonte/Imprenta: |
Plant Breeding, v. 114, n. 5, p. 457-459, Oct. 1995. |
DOI: |
10.1111/j.1439-0523.1995.tb00833.x |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Two near-isogenic lines of the processing tomato cv. ‘IPA-5’, pheno-typically distinct from each other only in terms of the presence or absence of a jointless fruit pedicel, were used to estimate pleiotropic effects of the recessive gene j-2 on 15 processing and agronomic parameters. Total yield, total yield of mature fruit, total yield of green fruit, total number of fruit, total number of mature fruit, total number of green fruit, mean weight of mature fruit, mean weight of green fruit, mean weight of mature plus green fruit, soluble solids, fruit colour, pH, titratable acidity, sugar: acid ratio, and fruit firmness were compared in jointed (J-2/J-2) and jointless pedicel (J-2/J-2) lines. Statistically significant differences were detected between both isolines for the following parameters: total number of fruit, total yield, total yield of green fruit, and total number of green fruit. In all cases, smaller values were observed in the isoline with the genetic constitution J-2/J-2. These data reinforce the view that they j-2 gene may cause, in some specific tomato backgrounds, significant yield constraints. Furthermore, it was demonstrated that this gene cannot exert any important pleiotropic influence on any of the processing characteristics evaluated. |
Palavras-Chave: |
Efeito pleotropico; Jointless-2 gene; Pleiotropic effects; Tomate industrial; Tomato processing. |
Thesagro: |
Cerrado; Gene; Lycopersicon Esculentum. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 02104naa a2200265 a 4500 001 1754681 005 2024-02-05 008 1995 bl --- 0-- u #d 024 7 $a10.1111/j.1439-0523.1995.tb00833.x$2DOI 100 1 $aBOITEUX, L. S. 245 $aEstimating the pleiotropic effect of the jointless-2 gene on the processing and agronomic traits of tomato by using near-isogenic lines. 260 $c1995 520 $aTwo near-isogenic lines of the processing tomato cv. ‘IPA-5’, pheno-typically distinct from each other only in terms of the presence or absence of a jointless fruit pedicel, were used to estimate pleiotropic effects of the recessive gene j-2 on 15 processing and agronomic parameters. Total yield, total yield of mature fruit, total yield of green fruit, total number of fruit, total number of mature fruit, total number of green fruit, mean weight of mature fruit, mean weight of green fruit, mean weight of mature plus green fruit, soluble solids, fruit colour, pH, titratable acidity, sugar: acid ratio, and fruit firmness were compared in jointed (J-2/J-2) and jointless pedicel (J-2/J-2) lines. Statistically significant differences were detected between both isolines for the following parameters: total number of fruit, total yield, total yield of green fruit, and total number of green fruit. In all cases, smaller values were observed in the isoline with the genetic constitution J-2/J-2. These data reinforce the view that they j-2 gene may cause, in some specific tomato backgrounds, significant yield constraints. Furthermore, it was demonstrated that this gene cannot exert any important pleiotropic influence on any of the processing characteristics evaluated. 650 $aCerrado 650 $aGene 650 $aLycopersicon Esculentum 653 $aEfeito pleotropico 653 $aJointless-2 gene 653 $aPleiotropic effects 653 $aTomate industrial 653 $aTomato processing 700 1 $aGIORDANO, L. de B. 700 1 $aFURUMOTO, O. 700 1 $aARAGAO, F. A. S. de 773 $tPlant Breeding$gv. 114, n. 5, p. 457-459, Oct. 1995.
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